Frankincense

In deze blog wil ik graag één van dōTERRA’s mooiste oliën uitlichten (in mijn ogen). Ik heb het hier over Frankincense, een olie afkomstig uit de hars van de Boswellia, ook wel Wierookboom genoemd. Er zijn meedere soorten Boswellia bomen, maar dōTERRA maakt alleen gebruik van de Boswellia frereana, Boswellia carteri en de Boswellia sacra.FrankincenseTree

Frankincense-olie werd vroeger gewonnen door de schors van een deel van de stam van de Boswelliaboom te verwijderen, waardoor de hars langzaam als een soort melkachtige tranen uit de boom vloeide. Wanneer deze druppels uitgehard waren, werden ze van de stam gesneden. Tegenwoordig maakt men een schuine inkeping in de schors. Op het laagste punt wordt dan een bakje aan de stam bevestigd, waar de hars indruppelt. Door middel van stoomdestillatie wordt vervolgens de olie uit de hars gehaald.FrankincenseHarsHistorie

De hars van de Boswellia wordt al zeker 3000 jaar als wierook gebruikt tijdens gebeden, meditaties, samenzang en rituele praktijken. Wierook wordt veelvuldig in de bijbel genoemd als reukoffer tijdens het gebed of als geschenk bij de geboorte van Jezus. Het was in die tijd, en zelfs tot in de 20ste eeuw, ongeveer net zo kostbaar als goud. Daarom was het alleen voor de meest welvarende mensen weggelegd.

Waarvoor is Frankincense allemaal te gebruiken?

Eén van de mooiste eigenschappen van de Frankincense is dat hij door de bloed-hersenbarrière kan dringen. Dit komt omdat de olie veel sesquiterpenen bevat. De bloed-hersenbarrière is letterlijk een grens tussen het bloed en de hersenen. Het is een laagje strak op elkaar zittende cellen in de bloedvaten die door onze hersenen lopen. Deze barrière bepaalt welke stoffen er toegelaten worden om onze hersenen zo goed mogelijk te laten functioneren. Sesquiterpenen zijn van die stoffen en zijn antibacterieel, antiseptisch, sterk ontstekingsremmend, bloeddrukverlagend, rustgevend, pijnstillend en verzachtend. Ze stimuleren onze lever en de zuurstoftoevoer rondom onze pijnappelklier en hypofyse.

Blood-Brain-Barrier

Momenteel zijn er een heleboel onderzoeken gaande over het inzetten van Frankincense bij kanker. HIER  kan je daar meer over lezen.

De olie kan zowel aromatisch, uitwendig en inwendig gebruikt worden. Wees bij inwendig gebruik altijd wel 100% zeker van de zuiverheid van de olie! Door het CPTG keurmerk kan dōTERRA deze zuiverheid ten alle tijden garanderen!

Fysiek kan het verder onder andere ondersteunend werken bij:

Het opbouwen en het behouden van een gezond immuunsysteem

Bevorderen van de cellulaire gezondheid

Verminderen van de verschijning van littekens en striae

Alzheimer

Astma

Bronchitis

Hersenletsel

Gezichtsverbetering

Ontstekingen

Parkinson

Wratten

Rimpels

frankincense

De Frankincense-olie wordt ook wel de olie van de waarheid genoemd. Op emotioneel niveau nodigt Frankincense uit om leugens, misleidingen en negativiteit los te laten. De olie helpt om nieuwe, op waarheid gebaseerde, perspectieven te creëren. Frankincense herinnert de ziel aan zijn spirituele inzicht, wijsheid en kennis. Het is een krachtige schoonmaker bij spirituele duisterheid. Frankincense kan ondersteuning bieden bij het creëren van een gezonde gehechtheid met een vaderfiguur. Het helpt om de onvoorwaardelijke vaderliefde te voelen. Het is een hele krachtige olie, maar tegelijk ook zacht, als een liefdevolle vader die zorgt, begeleidt en beschermt. Frankincense beschermt lichaam en geest tegen negatieve invloeden en assisteert de ziel in zijn spirituele ontwikkeling.

Mentaal kan deze olie onder andere ondersteuning bieden bij:

Het gevoel dat je in de steek gelaten bent

Spirituele zoektocht

Verbetering van de band met een vaderfiguur

Onbeschermd gevoel

Spirituele duisterheid

Depressie

Na een miskraam

Let op! Wees er ten alle tijden zeker van dat je essentiële oliën gebruikt die 100% puur zijn! Door het CPTG keurmerk kan dōTERRA deze zuiverheid ten alle tijden garanderen!  De reacties en informatie hier gepost door de lezers en administrators van deze website is geenszins bedoeld als vervanging voor medische raad van professionele artsen. Iedereen die aan een ziekte of verwonding lijdt, dient een gekwalificeerd arts te raadplegen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat de essentiële oliën voor jou kunnen betekenen? Dan ben je van harte welkom bij één van onze gratis basisworkshops! Je vindt ze in de agenda op deze pagina. Een persoonlijke afspraak met één van ons is ook altijd mogelijk. Stuur daarvoor even een mailtje naar info@puur-olie.nl, dan nemen we contact met je op! 

Ook zijn we op zoek naar mensen die graag met de essentiële oliën willen werken. Hiervoor kunnen wij verschillende mogelijkheden bieden. Denk  je dat dit wat voor je zou kunnen zijn, dan informeren wij je hier graag over! Stuur even een mailtje (info@puur-olie.nl)  met je gegevens, dan neemt één van ons contact met je op!

No Comments

Post a Comment