DoTerra’s CPTG keurmerk

Wat is CPTG etherische olie?

CPTG staat voor Certified Pure Therapeutic Grade®.

Het is niet alleen belangrijk dat etherische oliën met therapeutische waarde volledig vrij zijn van vulmiddelen, kunstmatige ingrediënten, pesticiden en andere chemische substanties, het is ook van essentieel belang dat de oliën het juiste niveau van actieve werking hebben. Alleen op die manier kunnen we een volledig veilig en doeltreffend product garanderen. De oliën van DoTerra zijn onderworpen aan strenge testen voor de chemische samenstelling, die worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij met behulp van massaspectrometrie en gaschromatografie. Elke partij etherische olie wordt aan deze testen onderworpen, waardoor zowel de zuiverheid als de samenstelling van de oliën wordt gegarandeerd! Voor deze testen werkt DoTerra nauw samen met een wereldwijd netwerk van hoogopgeleide en ervaren botanici, chemici, wetenschappers en geleerden uit de gezondheidszorg.

doterraCPTGlogo

CPTG® goedgekeurde etherische oliën herken je aan het volgende:

  • Ze bevorderen emotionele, lichamelijke en geestelijke genezing.
  • Ze bevatten de regeneratieve, zuurstofverrijkende en immuunversterkende eigenschappen van planten.
  • Ze zijn zo klein in moleculaire grootte dat ze gemakkelijk in de huid doordringen.
  • Ze zijn makkelijk in lipiden (vetachtige stoffen) oplosbaar en kunnen makkelijk door de celwand binnendringen, zelfs als de celwand is verhard door de  gevolgen van een zuurstoftekort. In feite kunnen essentiële oliën binnen 20 minuten invloed hebben op elke cel van het lichaam en gemetaboliseerd worden, zoals andere voedingsstoffen.
  • Ze bevatten zuurstofmoleculen die helpen om de tekorten aan voedingsstoffen te transporteren naar de lichaamscellen. Omdat voedingstekort een zuurstoftekort is, begint ziekte wanneer de lichaamscellen door gebrek aan zuurstof de juiste voedingsstoffen niet meer op kunnen nemen. Door het verstrekken van de benodigde zuurstof werken essentiële oliën aan het stimuleren van het immuunsysteem.
  • Het zijn zeer krachtige antioxidanten. Antioxidanten zorgen voor een onvriendelijke omgeving voor vrije radicalen. Zo voorkomen ze mutaties, doordat ze de vrije radicalen opeten als aaseters, wat schimmel en oxidatie in de cellen voorkomt.
  • Ze zijn antibacterieel, antikanker, antischimmel, anti-infectieus, antimicrobieel, antitumoraal, antiparasitair, antiviraal en antiseptisch. Het is aangetoond dat essentiële oliën alle geteste bacteriën en virussen vernietigen, terwijl tegelijkertijd het evenwicht in het lichaam wordt hersteld.
  • Ze ontgiften de cellen en het bloed in het lichaam.
  • Essentiële oliën met sesquiterpeen hebben de mogelijkheid om de bloed-hersenbarrière te passeren waardoor ze effectief zijn bij behandeling van de ziektes Alzheimer, Lou Gehrig, Parkinson en Multiple Sclerose.
  • Ze zijn aromatisch en indien ze verspreid worden in de ruimte zorgen ze voor luchtzuivering: door het verwijderen van metaaldeeltjes en giftige stoffen uit de lucht; door het verhogen van het zuurstofgehalte, ozongehalte en hoeveelheid negatieve ionen in de ruimte. Dit remt de groei van bacteriën, waardoor de geuren van schimmels, sigaretten en dieren geneutraliseerd wordt. Tevens vullen ze de lucht met een frisse, aromatische geur.