Blog

PUUR-vrijdag 03-03-2017

Kinderen en Essentiële olie

Vrijdagavond 3 maart 2017 was het weer tijd voor de maandelijkse PUUR-vrijdag! En zoals elke keer heb je in het eerste deel van de avond de keuze tussen het volgen van een basis-klas of een business klas. Het was weer een gezellige opkomst, dus bij beide klassen zat een leuke club mensen!

Een leuke groep nieuwsgierige en enthousiaste mensen vormden de basisklas. Er werden diverse klachten besproken en veel vragen gesteld.

De business klas, voor de mensen die de kans grijpen om hun geld te gaan verdienen met de producten van doTERRA, was dit keer heel praktijk gericht. Hoe organiseer je nou precies een goede informatieve klas, wat zijn de Do’s en de Don’ts, welke valkuilen zijn er? En als je de mensen vervolgens inschrijft, wat is dan het verdien model en hoe plaats je ze zo strategisch mogelijk binnen jouw organisatie?

Na de pauze werd de verdiepingsklas gegeven door Petra de Jong en Sandra Kompier over kinderen. Waarom zou je nou juist bij kinderen essentiële oliën willen gebruiken? Hoe gebruik je de oliën dan? Hoeveel moet je ze verdunnen en hoe houd je het veilig? Wat te doen als je kindje toch per ongeluk zelf een olie heeft binnengekregen? Wat zijn de Do’s en de Don’ts tijdens zwangerschap en bij baby’s? Ook werden er natuurlijk veel voorkomende klachten bij kinderen in verschillende leeftijdscategorieën besproken en hoe je ze daarbij op een natuurlijke manier kunt ondersteunen. Tot slot van deze leerzame verdieping werden er nog verschillende blends besproken die je zelf kunt samenstellen.

Het aandenken aan deze avond was een schattig handgemaakt wollen schaapje, waar je een beetje olie op kunt druppelen. Erg leuk om bij het bed van je kindje (of van jezelf natuurlijk!) te zetten om zo bij verdriet, stress, trauma, slapeloosheid of andere klachten te ondersteunen!

 Tot de volgende PUUR-vrijdag!

PUUR-vrijdag 7 oktober 2016

Geschreven door Sandra Timmerman

Vrijdag 8 oktober was het weer PUUR-vrijdag, de derde editie alweer! En met een opkomst van zo’n 25 olie-fans was het weer gezellig druk!

De avond begon zoals gewoonlijk met een basisklas voor de nieuwe mensen. Het begint tenslotte allemaal bij het begin; op een leuke en ontspannen manier kennis maken met de oliën van dōTERRA!

Tegelijkertijd gaf Richard Westveer de Business training. Deze keer werd het compensatie plan uitgelegd. Hoe beloont dōTERRA jou nou eigenlijk voor het werk dat je doet en wat moet je daarvoor allemaal weten? Er werd door iedereen aandachtig geluisterd en er werden veel vragen gesteld. Ook is er nog even kort op het Dashboard ingegaan, onder andere het terugvinden van deze verdiensten.

IMG_9281

Na een korte pauze, waarin iedereen weer iets te drinken kon halen aan de bar, kwam Henriëtte van Weenum aan het woord. Zij verzorgde deze keer de verdieping over Weerstand. dōTERRA biedt allerlei producten, waaronder de On Guard-lijn, om onze weerstand te beschermen.

Henriëtte begon haar verhaal met een stukje over haarzelf. Ze benoemde vooral wat ze allemaal NIET is; arts, therapeut, masseur, enz. Voor mij meteen helemaal duidelijk wat haar boodschap hierin is. Als ZIJ het kan, dan kan IEDEREEN het!! dōTERRA is een product die kansen biedt voor iedereen, dus grijp ze!!!

Ik ken Henriëtte al jaren en deze verdieping was echt op z’n Henriëtte’s! Een leuk, met humor gebracht, sluitend verhaal, met heel veel zinnige informatie. Ik weet zeker dat iedereen heel nieuwsgierig is geworden naar het wasmiddel en het zeker in zijn of haar bestelling erbij heeft gezet. Ook het zelf maken van het aandenken aan deze avond werd door alle bezoekers goed ontvangen!

Henriëtte en Richard, nogmaals bedankt voor jullie bijdrage aan deze avond!!

Na de, voor de vaste bezoekers inmiddels vertrouwde, verloting van een paar flesjes olie,  kwam ook deze PUUR-vrijdag weer ten einde.

 

Ondertussen zijn we de volgende PUUR-vrijdag alweer aan het voorbereiden, 4 november, wederom in Het Huis van Droo in Duiven! Save the date!!

Tijdens de verdieping zal Tim van der Meij alles gaan vertellen over de supplementen die dōTERRA te bieden heeft. Maar deze avond zal natuurlijk weer starten met een PUUR-basis en een PUUR-business. Voor de businesstraining zijn we hard bezig om een zéér interessant onderwerp te realiseren! Nieuwsgierig?? Zodra we hier meer zekerheid over hebben, laten we het direct weten, dus hou deze website of onze Facebook-pagina in de gaten!

We hopen jullie allemaal weer te zien!

 

Aanvulling (en sneller dan verwacht!!):  De businesstraining zal gaan over de belastingaangifte! Frans Brugman komt ons daar alles over uitleggen, dus schrijf al je vragen op en stel ze ook vooral!

AUWWW, dat doet PIJN!!!

Geschreven door Petra de Jong

Iedereen stoot wel eens hard zijn teen of brandt zijn handen aan iets warms. Dit zijn twee hele verschillende ongelukjes, maar beide doen pijn. Omdat pijn complex en heel subjectief is, is het enorm lastig om er een definitie voor te geven. Het wordt meestal omschreven als een onplezierig gevoel. Maar wat is pijn eigenlijk, hoe werkt het voelen van pijn en wat kan je doen om pijn te verhelpen?

Er zijn verschillende typen pijn, zoals lichamelijke pijn en emotionele pijn. In dit stuk zal ik iets meer vertellen over lichamelijke pijn.

Wat is pijn?

Er zijn veel verschillende soorten lichamelijke pijn. Zo zijn er verschillen in de locatie waar de pijn wordt gevoeld (rug, knie, hoofd), maar ook in de duur van de pijn (acuut of chronisch). Een belangrijk verschil zit in de oorzaak van pijn. Zo kan pijn veroorzaakt worden door (dreigende) weefselbeschadiging (nociceptieve pijn) of door beschadigingen aan de zenuwen (neuropatische pijn). Maar soms komt het ook voor dat er geen lichamelijke oorzaak voor de pijn te vinden is, dan spreken we van psychogenische pijn. In dit laatste geval wordt de oorzaak van de pijn gezocht in mentale, emotionele of gedragsfactoren. Alhoewel de oorzaak dan misschien psychisch is, is deze pijn net zo echt, acuut en pijnlijk als elke andere vorm van pijn.

Hoe voel je pijn?

Om uit te leggen hoe wij pijn voelen is het gemakkelijk om een voorbeeld van pijn te nemen, bijvoorbeeld pijn door het verbranden van de huid. Overal in de huid zitten zenuwen die betrokken zijn bij het voelen/waarnemen. Aan het einde van de zenuwen zitten pijnreceptoren. Wanneer onze huid verhit wordt, dan worden deze receptoren geprikkeld. Deze prikkel wordt door de receptoren, via de zenuwen, richting de hersenen geleid. In de hersenen aangekomen wordt de prikkel verwerkt door verschillende hersengebieden en wordt de pijn “ervaren”. Op dat moment “voelen” we de pijn.

Bij het voelen van lichamelijk pijn zijn dus meerdere onderdelen van ons lichaam betrokken, zoals de locatie van de pijn (in ons voorbeeld de huid), de receptoren, de zenuwen en de hersenen. Pijn kan je dan ook op verschillende “niveaus” behandelen.

painpathway

Hoe behandel je pijn?

Wanneer je pijn wilt behandelen kan je dus op verschillende manieren ingrijpen. Zo is het mogelijk om de oorzaak van de pijn te behandelen, de prikkeling van de receptoren te beïnvloeden of we kunnen zelfs de manier waarop onze hersenen de prikkeling, of te wel de pijn, ervaren beïnvloeden.

Om bij ons voorbeeld de blijven, is het noodzakelijk om de huid bij de hittebron weg te halen en de huid goed te gaan koelen. De huid kan echter al beschadigd zijn door de hitte en een aanhoudende pijn veroorzaken. De receptoren blijven prikkels doorgeven richting de hersenen en we blijven pijn ervaren. Zo zijn er chemische stoffen die invloed hebben op de prikkelgeleiding in de receptoren in de huid en in de hersenen en daarmee de ervaring van  pijn veranderen. Voorbeelden hiervan zijn pijnstillers en verdovende middelen.

Een geheel andere manier om pijn te behandelen is middels psychologische ondersteuning. Zo is bijvoorbeeld aangetoond dat patiënten die sociale ondersteuning krijgen minder pijn ervaren en minder pijnmedicatie gebruiken. Het onderdrukken van angst lijkt hier ook een belangrijke rol in te spelen.

Hoe kunnen essentiële oliën helpen bij pijn?

Essentiële oliën zijn vluchtige of aromatische stoffen die gemaakt worden uit plantenmateriaal. Ze bevatten verschillende bio-actieve stoffen en hebben, behalve een (heerlijke) geur ook een therapeutische werking. Dat wil zeggen dat ze allerlei processen in ons lichaam kunnen beïnvloeden en daarmee ook onze gezondheid kunnen ondersteunen.

Zo heeft pepermuntolie een verkoelende werking, die in ons voorbeeld gebruikt zou kunnen worden om de hitte uit de huid te halen. Lavendelolie is verzachtend voor de huid en helpt deze sneller te herstellen na verwondingen. Daarnaast heeft lavendelolie een rustgevende werking en vermindert het angst, wat kan helpen om de pijn als een “minder onplezierig gevoel” te ervaren.

En zo zijn er nog tal van andere mogelijkheden om verschillende soorten pijn te verlichten. Wil je meer leren over pijn en hoe je met essentiële oliën de verschillende vormen van pijn kunt behandelen, dan nodig ik je hierbij uit om op vrijdag 2 september naar de lezing over pijnbehandeling met essentiële oliën te komen. HIER lees je meer over het programma van de avond en via deze link kan je je aanmelden!

Ik hoop je daar te zien!

DiamondClub 2016

Geschreven door Sandra Timmerman

Mooie actie met gratis oliën!!

De komende drie maanden (september, oktober en november 2016) is het DiamondClub bij DoTerra! PUUR-olie doet hieraan mee! Dat betekent héél veel voordeel voor nieuwe leden die zich via een workshop van PUUR-olie inschrijven! Gratis extra oliën bij je eerste bestelling en wanneer je de maanden erna ook nog wat bestelt, krijg je punten kado die je ook kunt besteden voor gratis olie! Wauw, wat een gave actie!!

Ben je nieuwsgierig naar hoe je op een natuurlijke manier jouw gezondheid kunt ondersteunen en wil je profiteren van deze geweldige actie? Dan is dit een perfect moment om eens vrijblijvend naar een gratis informatieve basisworkshop van PUUR-olie te komen of aan te sluiten bij PUUR-vrijdag op 2 september in Duiven! Kijk voor onze actuele agenda op www.puur-olie.nl en meld je aan! Geef bij je aanmelding even door dat je wilt profiteren van deze actie, dan zorgen wij ervoor dat de workshop voldoet aan de de eisen die DoTerra hieraan stelt!

Zijn de geplande workshops voor jou te ver weg of komt de datum je niet uit, dan is dat helemaal geen probleem! Neem gewoon even contact op met info@puur-olie.nl, dan gaan we kijken of er een workshop bij jou in de buurt is of dat we er eentje kunnen plannen! Desnoods komen we naar je toe! Dus ook al ben je alleen, heb je geen auto en woon je in een uithoek van Nederland, wij zorgen ervoor dat ook jij kunt profiteren van deze fantastische actie!!

Ook is er een mogelijkheid om je eigen olie terug te verdienen of zelfs je eigen business op te bouwen met DoTerra! Dit is een mooie periode om daarmee te beginnen! Plan in overleg met ons één of meerdere workshops voor familie, vrienden, bekenden of onbekenden en wij komen naar je toe en geven je alle begeleiding, kennis en tips die je nodig hebt om hier goed mee van start te gaan! We helpen je maximaal op weg! Neem contact op voor de mogelijkheden.

De actie:

September:

Nieuwe leden die zich tijdens of binnen drie dagen na een workshop van PUUR-olie inschrijven, krijgen bij besteding van 100 pv de Cedarwood olie kado met een verkoopwaarde van € 19,36!

Is je eerste bestelling meer dan 400 pv, dan krijg je de Cedarwood én de On Guard kado met een verkoopwaarde van € 67,76!

Oktober:

Nieuwe leden die zich tijdens of binnen drie dagen na een workshop van PUUR-olie inschrijven, krijgen bij besteding van 100 pv de Citrus Bliss olie kado met een verkoopwaarde van € 32,27!

Is je eerste bestelling boven de 400 pv, dan krijg je de Citrus Bliss én de Spearmint kado met een verkoopwaarde van € 78,25!

November:

Nieuwe leden die zich tijdens of binnen drie dagen na een workshop van PUUR-olie inschrijven, krijgen bij besteding van 100 pv de PastTense kado met een verkoopwaarde van € 29,04!

Is je eerste bestelling boven de 400 pv, dan krijg je de PastTense én de Deep Blue kado met een verkoopwaarde van € 77,44!

Stel je binnen een maand na je eerste bestelling een maandelijkse order van minimaal 100 pv in op je account, dan krijg je 25 pv extra kado van doTERRA! Ook bij de maandelijkse bestelling die daarop volgt, krijg je nogmaals 25 pv extra kado. Deze punten kun je inwisselen voor een product naar keuze. De maandelijkse order kan je op ieder gewenst moment stopzetten.

Let op, deze aanbieding geldt dus niet voor iedere DoTerra-workshop die er in Nederland gegeven wordt! Informeer daarom vooraf dus goed bij de organisator of je kan profiteren van deze actie!

Nectarine-lavendelcake

Geschreven door Henriëtte van Weenum
nectarines

De toevalligheid wil dat ik dit recept tegenkwam en toevallig ook nog eens 4 grote nectarines in huis had! De andere benodigdheden voor het bakken heb ik meestal wel in huis.

In het recept stond dat er 2 theelepels gedroogde lavendel door het cakebeslag moest. Nu lijkt mij dit niet zo lekker eten… Maar natuurlijk heb ik wel doTerra Lavendel olie in huis. Ik schat dat 2 theelepels gedroogde lavendel geen 2 druppels zijn… Deze pure olie is immers 50 tot 70x krachtiger dan kruiden… Dat wordt even gokken dus…

Maar goed, in het recept stond een ronde bakvorm van 22 cm. Ik de kast ingedoken, maar alleen maar grotere bakvormen gevonden. Ik dacht creatief te zijn, dan een iets grotere en lager, ik had nog een vlaaien bakvorm. Met al dat fruit, dacht ik, moet dat kunnen.

Zo gezegd….

De nectarines in vieren gesneden en daarna in plakjes. De bakvorm ingevet en er wat kristalsuiker op gestrooid. Daarna de plakjes dakpansgewijs in de vorm geschikt. Toen bleek dat ik aan 3 nectarines genoeg had. De overgebleven nectarine smaakte prima! De nectarines moeten voor het bakken niet al te rijp zijn. Het schijnt dat je ook perziken kunt gebruiken (moet je wel het velletje eraf halen), maar ook pruimen kunnen natuurlijk heel goed.

De oven mag je voorverwarmen op 160grC. Omdat ik er etherische olie bij in heb gedaan, heb ik de oven wat lager gezet op 150 grC.

Dan moet het beslag nog worden gemaakt. Hiervoor heb je nodig:

 • 200gr boter
 • 200gr witte basterdsuiker
 • 4 eieren
 • 200gr bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • DoTerra lavendel olie. 1 tot 3 druppels
 • snufje zout

Mix de boter en suiker romig. Wanneer dat goed gemengd en luchtig is, mix je één voor één de eieren erdoor. Daarna de bloem, het bakpoeder en een klein snufje zout. Als laatste voeg je 1 tot 3 druppels lavendel olie toe. (Pas op dat je hiervoor wel de juiste etherische olie neemt. Niet alle oliën kan je namelijk zomaar innemen. De oliën van DoTerra hebben een CPTG-keurmerk, waardoor gegarandeerd wordt dat je ze veilig intern kunt gebruiken (dit staat aangegeven op het flesje). Staat er niet duidelijk op jouw flesje lavendelolie van een ander merk dat de olie geschikt is om in te nemen? Gebruik deze dan niet voor dit recept!)

Ik wilde ook heel voorzichtig de olie erin doen. Zeker niet te veel. Je snapt…volgens mij waren het 3,5 druppels. Oeps…

Schep nu het cakebeslag bovenop de partjes en dan mag de cake ongeveer 3 kwartier de oven in. Met dat ik het beslag erop strijk, bedenk ik me dat een cake natuurlijk behoorlijk rijst. Hmm, had ik misschien toch beter een gewone ronde bakvorm kunnen gebruiken. Ik heb de vorm dan maar boven een bakblik gezet, voor het geval dat het de cake de bakvorm uit rijst…..

Zoonlief wilde het beslag aflikken. Je snapt, veel lavendel smaak! Ik ook geproefd, ik vond het heerlijk. Ten tijde dat ik dit tik, staat de cake in de oven. En volgens mij heft de hoeveelheid lavendel wel op met de nectarines. Ik ben heel benieuwd. Het huis begint al heerlijk te geuren naar lavendel!

Deze cake kan je ook prima gebruiken als dessert cake in combinatie met yoghurt, ijs of (slag)room.

Inmiddels is na 3 kwartier de oven klaar. Even met een houten prikker geprikt, hij is inderdaad gaar. Het rijzen van de cake viel gelukkig reuze mee. De cake is in de bakvorm gebleven! Daarna moet de cake officieel 5 minuten rusten, bij mij is dat dan 5 tellen… Randen losmaken en omdraaien maar op een bord.

Even een foto gemaakt om het jullie ook te laten zien, aangesneden en uitgedeeld. De cake was heerlijk! De lavendel proef je, maar naar mijn mening niet te overheersend. Mijn jongste zoon vroeg zelfs nog een stuk! Nu zijn wij, mijn jongste zoon en ik, de oliën gewend om te nemen. Mijn oudste zoon is hier terughoudender in en hij vond de lavendel te veel. Ben jij het ook niet gewend, dan zou ik beginnen met maar 1 druppel in je beslag.

Ik had een nectarine over, de volgende keer zou ik deze in stukjes door het beslag snijden.

Ik zou zeggen: “Eet smakelijk!”nectarine-lavendelcake

Henriëtte

Ontstekingsreacties en de werking van Carvacrol in essentiële oliën

Geschreven door Petra de Jong, Terrahealth

In deze blog gaan we het hebben over ontstekingsreacties in het lichaam en hoe uit onderzoeken is gebleken dat bepaalde essentiële oliën daar goed tegen in te zetten zijn.

Een ontsteking is een normale reactie van het lichaam. Ons afweersysteem, oftewel het immuunsysteem, reageert met een ontsteking op beschadigingen of prikkels van buitenaf, met als doel om stoffen die niet in ons lichaam thuis horen te verwijderen of beschadigingen van weefsels te herstellen.

Bij beschadigingen van weefsels kan je denken aan wondjes of beschadigingen van spieren en gewrichten door (over-)belasting. Prikkels van buitenaf zijn bacteriën, virussen en schimmels, maar ook hitte, irriterende stoffen of insectenbeten vallen hieronder. Ook kunnen ontstekingen ontstaan als gevolg van een auto-immuunreactie van het lichaam bij bijvoorbeeld reuma en artritis.

In principe is een ontsteking dus een hele normale en gezonde reactie van het lichaam! Echter in een aantal gevallen is de reactie van het lichaam te sterk of ongepast. Voorafgaand aan en tijdens een ontstekingsreactie maakt het lichaam verschillende stoffen aan die een rol spelen in de ontstekingsreactie. Deze stoffen worden ontstekingsmediatoren genoemd. Maar wanneer het immuunsysteem onder stress staat of ontregelt is, dan maakt het lichaam teveel van deze ontstekingsmediatoren aan. Dit kan leiden tot nadelige effecten in het lichaam.

ontstoken been

Essentiële oliën worden al sinds mensenheugenis gebruikt om de natuurlijke gezondheid van mensen te ondersteunen en om infecties en ontstekingsreacties te voorkomen en te behandelen. Essentiële olie bevat een unieke samenstelling van verschillende bio-actieve stoffen, elk met een specifieke werkzaamheid. Carvacrol is zo’n bio-actieve stof die in de essentiële olie van verschillende planten voorkomt, zoals in oregano, tijm, marjolein en rozemarijn.

Recent is onderzocht of Carvacrol een rol kan spelen bij het voorkomen en behandelen van ontstekingsreacties. Uit dit onderzoek blijkt dat wanneer er een ontstekingsreactie uitgelokt wordt nadat een aantal dagen Carvacrol is toegediend, dat er veel lagere hoeveelheden van een aantal van de ontstekingsmediatoren aanmaakt worden. (Hier kan je meer over dit onderzoek van M. Kara lezen!) Dit geeft aan dat essentiële oliën zoals oregano-, tijm-, marjolein- en rozemarijnolie een krachtige ontstekingsremmende werking hebben en het lichaam kunnen helpen bij een normale reactie van het immuunsysteem op weefselbeschadigingen en prikkels van buitenaf.

Aan de Universiteit van Utrecht is Sara Burt gepromoveerd met een proefschrift over de bacteriedodende werking van stoffen zoals Carvacrol in Etherische oliën. (In deze link kan je daar meer over lezen!)

Wat kan je doen om je immuunsysteem optimaal te houden?

Door voor een optimale weerstand te zorgen, is ons lichaam in staat om zo goed mogelijk zelf af te rekenen met ontstekingen en aanvallen van ziekteverwekkers.

-Kies daarom in de eerste plaats voor goede en gevarieerde voeding, beperk geraffineerde suikers en eet zoveel mogelijk volwaardige en onbewerkte producten.

-Vul je gezonde voeding aan met een natuurlijk voedingssupplement, zoal bijvoorbeeld de Life Long Vitality van dōTERRA (daarover in een ander blog meer!).

-Zorg voor voldoende rust, ontspanning en slaap.

-Breng geestelijke en lichamelijke inspanning zoveel mogelijk in evenwicht.

-Roken en veel alcohol zijn een aanslag op de weerstand, dus stoppen is het beste (uiteraard zijn daar ook oliën voor die kunnen helpen ter ondersteuning! Wil je daar meer informatie over, mail ons dan gerust!).

-Ondersteun je lichaam met de On Guard blend van dōTERRA. Deze is speciaal ontwikkeld om ons immuunsysteem te ondersteunen. Je kunt hem innemen, opsmeren en verdampen. In de On Guard blend van dōTERRA is onder andere rozemarijnolie verwerkt en in de On Guard softgels zit zelfs zowel rozemarijnolie als oregano-olie. Ook heeft dōTERRA een lijn met schoonmaakmiddelen, handzeep en tandpasta waarin de On Guard olie verwerkt is!

Aanbieding van doTERRA van augustus 2016

Bij een order van 200pv krijg je GRATIS

August.200pv.Promo.OnGuard.En.News2

 • dōTERRA On Guard+ Softgels
 • dōTERRA On Guard Beadlets
 • dōTERRA On Guard Throat Drops
 • 5 mL dōTERRA On Guard essential oil

Wil je meer over weten over deze aanbieding, stuur ons even een mailtje!

Frankincense

In deze blog wil ik graag één van dōTERRA’s mooiste oliën uitlichten (in mijn ogen). Ik heb het hier over Frankincense, een olie afkomstig uit de hars van de Boswellia, ook wel Wierookboom genoemd. Er zijn meedere soorten Boswellia bomen, maar dōTERRA maakt alleen gebruik van de Boswellia frereana, Boswellia carteri en de Boswellia sacra.FrankincenseTree

Frankincense-olie werd vroeger gewonnen door de schors van een deel van de stam van de Boswelliaboom te verwijderen, waardoor de hars langzaam als een soort melkachtige tranen uit de boom vloeide. Wanneer deze druppels uitgehard waren, werden ze van de stam gesneden. Tegenwoordig maakt men een schuine inkeping in de schors. Op het laagste punt wordt dan een bakje aan de stam bevestigd, waar de hars indruppelt. Door middel van stoomdestillatie wordt vervolgens de olie uit de hars gehaald.FrankincenseHarsHistorie

De hars van de Boswellia wordt al zeker 3000 jaar als wierook gebruikt tijdens gebeden, meditaties, samenzang en rituele praktijken. Wierook wordt veelvuldig in de bijbel genoemd als reukoffer tijdens het gebed of als geschenk bij de geboorte van Jezus. Het was in die tijd, en zelfs tot in de 20ste eeuw, ongeveer net zo kostbaar als goud. Daarom was het alleen voor de meest welvarende mensen weggelegd.

Waarvoor is Frankincense allemaal te gebruiken?

Eén van de mooiste eigenschappen van de Frankincense is dat hij door de bloed-hersenbarrière kan dringen. Dit komt omdat de olie veel sesquiterpenen bevat. De bloed-hersenbarrière is letterlijk een grens tussen het bloed en de hersenen. Het is een laagje strak op elkaar zittende cellen in de bloedvaten die door onze hersenen lopen. Deze barrière bepaalt welke stoffen er toegelaten worden om onze hersenen zo goed mogelijk te laten functioneren. Sesquiterpenen zijn van die stoffen en zijn antibacterieel, antiseptisch, sterk ontstekingsremmend, bloeddrukverlagend, rustgevend, pijnstillend en verzachtend. Ze stimuleren onze lever en de zuurstoftoevoer rondom onze pijnappelklier en hypofyse.

Blood-Brain-Barrier

Momenteel zijn er een heleboel onderzoeken gaande over het inzetten van Frankincense bij kanker. HIER  kan je daar meer over lezen.

De olie kan zowel aromatisch, uitwendig en inwendig gebruikt worden. Wees bij inwendig gebruik altijd wel 100% zeker van de zuiverheid van de olie! Door het CPTG keurmerk kan dōTERRA deze zuiverheid ten alle tijden garanderen!

Fysiek kan het verder onder andere ondersteunend werken bij:

Het opbouwen en het behouden van een gezond immuunsysteem

Bevorderen van de cellulaire gezondheid

Verminderen van de verschijning van littekens en striae

Alzheimer

Astma

Bronchitis

Hersenletsel

Gezichtsverbetering

Ontstekingen

Parkinson

Wratten

Rimpels

frankincense

De Frankincense-olie wordt ook wel de olie van de waarheid genoemd. Op emotioneel niveau nodigt Frankincense uit om leugens, misleidingen en negativiteit los te laten. De olie helpt om nieuwe, op waarheid gebaseerde, perspectieven te creëren. Frankincense herinnert de ziel aan zijn spirituele inzicht, wijsheid en kennis. Het is een krachtige schoonmaker bij spirituele duisterheid. Frankincense kan ondersteuning bieden bij het creëren van een gezonde gehechtheid met een vaderfiguur. Het helpt om de onvoorwaardelijke vaderliefde te voelen. Het is een hele krachtige olie, maar tegelijk ook zacht, als een liefdevolle vader die zorgt, begeleidt en beschermt. Frankincense beschermt lichaam en geest tegen negatieve invloeden en assisteert de ziel in zijn spirituele ontwikkeling.

Mentaal kan deze olie onder andere ondersteuning bieden bij:

Het gevoel dat je in de steek gelaten bent

Spirituele zoektocht

Verbetering van de band met een vaderfiguur

Onbeschermd gevoel

Spirituele duisterheid

Depressie

Na een miskraam

Let op! Wees er ten alle tijden zeker van dat je essentiële oliën gebruikt die 100% puur zijn! Door het CPTG keurmerk kan dōTERRA deze zuiverheid ten alle tijden garanderen!  De reacties en informatie hier gepost door de lezers en administrators van deze website is geenszins bedoeld als vervanging voor medische raad van professionele artsen. Iedereen die aan een ziekte of verwonding lijdt, dient een gekwalificeerd arts te raadplegen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat de essentiële oliën voor jou kunnen betekenen? Dan ben je van harte welkom bij één van onze gratis basisworkshops! Je vindt ze in de agenda op deze pagina. Een persoonlijke afspraak met één van ons is ook altijd mogelijk. Stuur daarvoor even een mailtje naar info@puur-olie.nl, dan nemen we contact met je op! 

Ook zijn we op zoek naar mensen die graag met de essentiële oliën willen werken. Hiervoor kunnen wij verschillende mogelijkheden bieden. Denk  je dat dit wat voor je zou kunnen zijn, dan informeren wij je hier graag over! Stuur even een mailtje (info@puur-olie.nl)  met je gegevens, dan neemt één van ons contact met je op!

PUUR-vrijdag 01-07-2016

Op vrijdagavond 1 juli 2016 vond de allereerste PUUR-vrijdag plaats. Voor ons als organisatie een zeer spannende avond! Hoe groot zal de opkomst zijn? Zijn we niks vergeten te regelen? Bevalt deze locatie? Wat zijn de reacties achteraf? Allemaal vragen waar je vooraf heel veel over na kunt denken, maar die je achteraf pas écht goed kunt beantwoorden…

IMG_2077

De klok sloeg zes uur en de eerste mensen kwamen al snel binnenlopen om samen met ons een broodje te eten voordat PUUR-vrijdag van start zou gaan. Erg gezellig en een goede oplossing voor degene die rechtstreeks uit zijn of haar werk moest komen. In het daarop volgende half uur kwamen ook de andere bezoekers binnen. De opkomst was erg goed en al snel zaten we met zo’n 40 man in Het Huis van Droo bij elkaar. Sandra opende de avond en vervolgens werd de groep opgesplitst om verschillende workshops te volgen.

Ruim de helft van de mensen ging met Mary-Lou en Henriëtte mee naar een andere ruimte voor de basistraining over de essentiële oliën van DoTerra. Hier werd vol passie en enthousiasme uitgelegd wat nou precies essentiële oliën zijn, waarom wij kiezen voor de oliën van DoTerra en er werd dieper ingegaan op een aantal oliën die je in het dagelijks leven veel in kunt zetten voor je gezondheid.IMG_2080

De rest van de bezoekers bleef zitten voor de businesstraining die Sandra en Petra gingen geven. In deze training leerde je welke mogelijkheden DoTerra je te bieden heeft om er geld mee te verdienen en welke stappen je daarvoor moet zetten. Er werd aandachtig geluisterd, druk meegeschreven en regelmatig werd er door iemand een vraag gesteld.

IMG_2078

Om half acht waren allebei de trainingen ten einde en werden beide groepen weer samengevoegd in de grote ruimte. Tijd voor koffie! Er werd druk nagepraat over de trainingen en voor we het wisten was het tijd om van start te gaan met de verdiepingsworkshop van Madelon Muns.

IMG_2087

Madelon gaf een training over hoe je emotioneel en spiritueel in balans kunt komen en welke oliën je daarbij kunnen ondersteunen. Hoe herken je bepaalde emoties en waar zijn ze door ontstaan? Hoe kunnen we ons onderbewuste beïnvloeden en met welke oliën? Verschillende oliën zijn rond gegaan en ook deze training werd goed ontvangen.

IMG_2090

De avond werd afgesloten met de verloting van een aantal oliën en daarna was er nog even tijd om wat na te praten. Voor ons een zeer geslaagde avond! En om op de vragen van het begin van deze blog terug te komen: De opkomst was fantastisch, we zijn niks vergeten te regelen, de locatie was super en de reacties die we achteraf hebben gekregen waren zeer positief! Ook waren er een paar kleine verbeterpuntjes. Daar gaan we mee aan de slag zodat we de volgende keer een nog betere, maar net zo gezellige en leerzame PUUR-vrijdag neer kunnen zetten!

Zet hem alvast in je agenda!! Vrijdag 2 september 2016, de volgende PUUR-vrijdag!!! (meer informatie volgt zo snel mogelijk!)

PUUR-olie op HippieVal

Bergschenhoek, zondag 26 juni 2016

Voor het eerst als team van PUUR-olie hebben wij DoTerra vertegenwoordigd, en wel op het erg gezellige HippieVal in Bergschenhoek!

blog1

Het festivalterrein was bijna anderhalf uur rijden en we wilden er om 9.00 uur zijn om rustig onze kraam op te kunnen bouwen, dus onze zondag begon lekker op tijd! Nadat we de auto hadden volgepakt zijn we, 20 minuutjes later dan gepland, richting het westen van het land gereden. Gelukkig is het op zondagochtend nooit zo heel druk op de weg en kwamen we om kwart over negen het terrein oprijden. Het was al lekker bedrijvig en auto’s reden af en aan over het smalle toegangsweggetje om hun spullen uit te laden.
FB_IMG_1467334742381Wij waren ingedeeld in de Wellness Corner en die bleek vlakbij te zijn, dus we hoefden niet ver met onze spullen te lopen. Ons kraampje was iets kleiner dan we gedacht hadden, maar met een beetje improvisatie en een geleende sta-tafel hebben we er toch iets heel leuks van kunnen maken!

IMG-20160627-WA0004

IMG-20160627-WA0003_20160701115652802Stipt om twaalf uur druppelden de eerste bezoekers binnen en al snel was het gezellig druk op het terrein van Vidaa, Island of Being! De weergoden hadden het beste met ons voor. De zon liet heel regelmatig zijn blije gezicht zien en er is geen spatje regen gevallen. En dat terwijl de voorspellingen ervoor gezorgd hadden dat we op álles voorbereid waren! Wat een geluk! Zo mooi als dat het weer was, zo perfect was ook de sfeer op het festivalterrein!blog2 De lekkere muziek die vanaf het podium onze kant op klonk, zorgde ervoor dat we af en toe niet stil konden staan. De Wellness Corner werd goed bezocht en de mensen waren erg geïnteresseerd in onze producten. We hebben heerlijke ontspannende handmassages gegeven, natuurlijk heel veel mensen kunnen informeren over wat de producten van DoTerra voor je gezondheid kunnen betekenen en veel complimenten gekregen over onze producten, massages én onze kraam! Kortom, een fantastische dag vol met leuke, lieve mensen die we zeker niet hadden willen missen!

FB_IMG_1467334909521

Wij bedanken de organisatie van HippieVal (www.hippie-markt.nl) voor de fijne samenwerking en Dieke Penders (www.puurenmooifotografie.nl) voor het mogen gebruiken van de prachtige foto’s!

Team PUUR-olie

FB_IMG_1467316249385